Humoristični roman

Kurvin sin

ISBN: 978-953-49083-0-3
Stranica: 228
Format: A5

roman Kvadratura zatvorenog kruga

...ukratko...

"Kurvin sin" je humoristični roman s povremenim elementima satire spram novih obiteljskih i društvenih normativa, koji su samo prije generaciju - dvije bili teško zamislivi kao općeprihvatljiv koncept.

Ante Katić, tragikomičan lik našeg pripovijedanja, zatekao se potpuno nespreman u krizi srednjih godina. Trenutak kada se u njemu probudi impuls za samoodržanje je otkaz koji je dobio nakon par desetljeća revnog rada kao serviser elektroničkih uređaja. Postavši svjestan da je društveno otpisan kao "tehnološki višak", da ga ni najmanje ne poštuju odrasli sin i kći tinejdžerica, da je počeo osnovano sumnjati u vjernost supruge, on se odlučuje za sasvim novi početak ostatka života. Njegov ažurirani kredo postaje: biti gad, pokvarenjak, kurvin sin; smatrajući da se jedino tako može preživjeti u njemu suprotstavljenom društvenom okruženju. Povrh svega, primjenjuje svoje neiživljene momačke navike i osniva bend u kojemu sviraju stari poznanici iz momačkih dana.

Gajeći indicije koje mu prokazuju suprugu kao preljubnicu svog šefa i bivšeg školskog kolege, odlučan je primijeniti vlastitu inačicu Hamurabijevog zakonika: oko za oko, ljub za ljub; te je uporan u namjeri da zavede ženu tog bivšeg kolege, sada tajkuna; ne bi li se recipročno osvetio za nanesenu nepravdu. Na njegovo zaprepaštenje, planirani razvoj događaja proizvodi raznorodne učinke: očekivane, komične, pa i one izvan svakog očekivanja.